Великомежиріцька громада
Рівненська область, Рівненський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Головне управління ДПС у Рівненській області інформує!

Дата: 16.09.2021 13:33
Кількість переглядів: 1351

Фото без опису

На Рівненщині упереджено незаконний обмолот та крадіжку зернових культур

 

Головне управління ДПС у Рівненській області на постійній основі здійснює заходи щодо погашення податкового боргу платників податків, що має велике суспільне значення.

Цього тижня завдяки спільним діям  працівників ГУ ДПС у Рівненській області, ГУ Національної поліції в Рівненській області, Управління СБ України в Рівненській області за процесуальним керівництвом прокуратури упереджено незаконний обмолот та крадіжку зернових культур.

Так, фахівцями податкової служби області було встановлено факт  обмолоту  посівів зернових у вигляді сої, що є предметом податкової застави державного підприємства, яке здійснює діяльність поблизу обласного центру, та, ймовірно, з метою подальшої  її реалізації. Працівниками податкової служби області спільно з силовими структурами було упереджено крадіжку даного врожаю.

Дане державне підприємство систематично упродовж року не сплачувало суми грошового зобов’язання у строки, передбачені Податковим кодексом України, та має податковий борг більше 1,2 мільйона гривень. Зокрема, лише єдиного соціального внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування підприємство заборгувало понад 500 тисяч гривень. У зв’язку з виникненням права податкової застави, податковий орган здійснив опис майна, яке можна використати як джерело погашення податкового боргу, а саме описав посіви зернових під майбутній урожай на площах сільськогосподарських угідь, що перебувають у постійному користуванні державного підприємства, оформив його актом опису та здійснив реєстрацію обтяжень в Реєстрах рухомого та нерухомого майна.

Відповідно до ст. 92 Податкового кодексу України платник податків зберігає право користуватися майном, що перебуває у податковій заставі, з урахуванням обмежень, передбачених цією статтею, та може реалізовувати його лише за згодою контролюючого органу, замінивши його на інше ліквідне майно такої або більшої вартості. Тож, у разі, якщо платник вирішив відчужити дане майно, він був зобов’язаний звернутись до органів ДПС за отриманням згоди контролюючого органу на таке відчуження з подальшим спрямуванням коштів на погашення податкового боргу та заборгованості з єдиного внеску.

Відкрито кримінальне провадження, розпочато досудове розслідування.

Звертаємо увагу платників податків, які мають податковий борг та майно яких перебуває у податковій заставі, що розпорядження таким майном без дозволу податкового органу є незаконним та є карним діянням.

 

Суб’єкти господарювання Рівненщини сплатили 578 млн грн податку на прибуток

 

Упродовж січня-серпня 2021 року платники податків Рівненщини перерахували до зведеного бюджету України 577,5 млн грн податку на прибуток, що на 153,1 млн грн більше, ніж минулого року. До державного бюджету суб’єкти господарювання спрямували 520,1 млн грн цього платежу. Місцеві скарбниці отримали 57,4 млн грн податку на прибуток.

В Головному управлінні ДПС у Рівненській області нагадують, що порядок обчислення та сплати податку на прибуток підприємств визначено ст.137 Податкового кодексу України. Базова (основна) ставка податку на прибуток становить 18 відсотків.

Платниками цього податку  – резидентами є:

-        суб’єкти господарювання – юридичні особи, які провадять господарську діяльність як на території України, так і за її межами, крім юридичних осіб, визначених пп. 133.4 та 133.5 ст. 133 Податкового кодексу України (далі –ПКУ);

-        суб’єкти господарювання – юридичні особи, що обрали спрощену систему оподаткування, є платниками податку при виплаті доходів (прибутків) нерезиденту із джерелом їх походження з України в порядку, визначеному п. 141.4 ст. 141 ПКУ. При цьому платники єдиного податку четвертої групи не є платниками податку при виплаті доходів, визначених абзацами четвертим – шостим п.п. 14.1.49 п. 14.1 ст. 14 ПКУ;

-        управитель фонду операцій з нерухомістю, який здійснює діяльність відповідно до Закону України «Про фінансово-кредитні механізми і управління майном при будівництві житла та операціях з нерухомістю» зі змінами та доповненнями щодо операцій і результатів діяльності із довірчого управління, що здійснюється таким управителем через фонд;

-        фізичні особи – підприємці, у тому числі такі, що обрали спрощену систему оподаткування, та фізичні особи, які провадять незалежну професійну діяльність, щодо виплачених нерезиденту доходів (прибутків) із джерелом їх походження з України, що оподатковуються в порядку, визначеному п. 141.4 ст. 141 ПКУ.

Платниками податку на прибуток підприємств – нерезидентами є:

-        юридичні особи, які утворені в будь-якій організаційно-правовій формі та отримують доходи з джерелом походження з України, за винятком установ та організацій, що мають дипломатичні привілеї або імунітет згідно з міжнародними договорами України;

-        нерезиденти, які здійснюють господарську діяльність на території України через постійне представництво та/або отримують доходи із джерелом походження з України, та інші нерезиденти, на яких покладено обов’язок сплачувати податок у порядку, встановленому розд. ІІІ ПКУ.

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу “InfoTAX

 

Дізнатись про податковий борг чи сумлінність ділового партнера можна онлайн на вебпорталі ДПС

 

В ГУ ДПС у Рівненській області інформують, що щомісячно на офіційному сайті ДПС оприлюднюється інформація щодо суб’єктів господарювання, які мають податковий борг із зазначенням керівників таких суб’єктів господарювання та сум податкового боргу у розрізі платежів та територіальних податкових органів.

Крім того, на офіційному вебпорталі ДПС працює електронний сервіс «Дізнайся більше про свого бізнес-партнера», який розміщено на головній сторінці вебпорталу (https://tax.gov.ua/businesspartner).

Для перевірки надійності ділового партнера щодо сумлінності у сплаті податків, достатньо ввести відому інформацію в одне з полів або в обидва поля і система здійснить пошук у базах даних, доступних для публічного використання та повідомить про результати пошуку з зазначенням інформації щодо відсутності або наявності боргу у платника податків.

У полі «Податковий номер» вказується код за ЄДРПОУ/реєстраційний номер облікової картки платника податків/серія та/або номер паспорта (для фізичних осіб – платників податків, які мають відмітку у паспорті про право здійснювати платежі за серією та/або номером паспорта).

У полі «Найменування/прізвище, ім’я, по батькові платника податків» зазначається повністю точна назва платника податків.

Оновлення інформації на вебпорталі ДПС щодо стану розрахунків платника податків з бюджетом (про наявність заборгованості) відбувається щоденно, крім вихідних та святкових днів, після проведення розрахунків зведених показників в центральній базі даних за результатами попереднього банківського дня.

Крім того, меню «Стан розрахунків з бюджетом» приватної частини (особистого кабінету) Електронного кабінету надає платнику податків з використанням кваліфікованого електронного підпису доступ до своїх особових рахунків зі сплати податків, зборів та інших платежів.

Скориставшись приватною частиною Електронного кабінету, платник податків має право надіслати запит про отримання витягу щодо стану розрахунків з бюджетами та цільовими фондами за даними органів ДПС за формою «F/J1300203», меню «Заяви, запити для отримання інформації».

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу “InfoTAX

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь