Великомежиріцька громада
Рівненська область, Рівненський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ГУ ДПС у Рівненській області інформує!

Дата: 30.09.2021 10:58
Кількість переглядів: 1062

Фото без опису

Надходження податку на прибуток від підприємств, у статутному капіталі яких є частка держави, зросли у 2,5 рази

Як повідомила заступник начальника Головного управління ДПС у Рівненській області Зоя Хоній, за вісім місяців поточного року державні унітарні підприємства та їх об’єднання, а також господарські товариства у статутних капіталах яких є частка держави, сплатили до зведеного бюджету 30,1 млн грн частини чистого прибутку, що на 18 млн грн перевищує надходження аналогічного періоду минулого року. Всього на обліку в податковій службі області перебуває 78 таких підприємств.

Нагадуємо, що  податковими (звітними) періодами для державних унітарних підприємств та їх об’єднань (які є платниками частини чистого прибутку (доходу)) є календарні: квартал, півріччя, три квартали, рік. Термін подання такими платниками до контролюючих органів Розрахунку, який розраховується наростаючим підсумком за календарні квартал, півріччя, три квартали – 40 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного (податкового) періоду та Розрахунку, який розраховується наростаючим підсумком за рік – протягом 60 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного (податкового) року відповідно до п.п. 49.18.2 п. 49.18 ст. 49 Податкового кодексу України.
 Для господарських товариств з державною часткою у статутному капіталі податковим (звітним) періодом є календарний рік (незалежно від того, чи є вони платниками дивідендів на державну частку або частини чистого прибутку (доходу)) з поданням Розрахунку до 01 липня року, що настає за звітним згідно п.п. 49.18.7 п. 49.18 ст. 49 ПКУ та абзацу четвертого п. 49.19 ст. 49 ПКУ. 

Який термін сплати збору з одноразового (спеціального) добровільного декларування у разі подання декларації

Головне управління ДПС у Рівненській області повідомляє, що відповідно до п. 12 підрозділу 9 4 розділу ХХ Податкового кодексу України сплата збору з одноразового (спеціального) добровільного декларування здійснюється декларантом протягом 30 календарних днів з дати Подання одноразової (спеціальної) добровільної декларації.

У разі вибору декларантом у межах одноразового (спеціального) добровільного декларування ставки збору з одноразового (спеціального) добровільного декларування, що передбачає сплату такого платежу трьома рівними частинами, сплата збору з одноразового (спеціального) добровільного декларування здійснюється декларантом: першого платежу - протягом 30 календарних днів з дати подання одноразової (спеціальної) добровільної декларації; другого платежу - до 1 листопада 2023 року; третього платежу - до 1 листопада 2024 року.

Податковий календар на 30 вересня 2021 року

В ГУ ДПС у Рівненській області нагадують платникам податків, що в четвер, 30 вересня:

Останній день подання

  • звіту про контрольовані операції за 2020 рік;
  • повідомлення про участь у міжнародній групі компаній за 2020 рік.

Останній день сплати

  • рентної плати за серпень 2021 р.;
  • плати за землю (земельний податок та/або орендна плата за земельні ділянки державної або комунальної власності) (крім громадян) за серпень 2021 р.;
  • ПДВ за серпень 2021 р.;
  • акцизного податку за серпень 2021 р.;
  • ПДФО податковим агентом за серпень 2021 р., якщо оподатковуваний дохід нараховується, але не виплачується (не надається) платнику податку;
  • ПДФО за серпень 2021 р. від оподаткування доходів, нарахованих у вигляді:
    • процентів на поточний або депозитний банківський рахунок;
    • процентів на вклади члена кредитної спілки;
  • військового збору з нарахованого, але не виплаченого доходу, за серпень 2021 р.;
  • авансового внеску з туристичного збору за вересень 2021 р. платниками, які сплачують збір авансами щомісяця.

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь