Великомежиріцька громада
Рівненська область, Рівненський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Податкові новини

Дата: 13.10.2021 11:12
Кількість переглядів: 612

Фото без описуПонад 1,6 мільярда гривень ПДВ - такий внесок платників податків Рівненщини до держбюджету

 

Упродовж січня-вересня 2021 року платники податків Рівненщини сплатили до державного бюджету 1 мільярд 614 мільйонів гривень податку на додану вартість. За словами начальника Головного управління ДПС у Рівненській області Віталія Чуя, рівень надходжень аналогічного періоду 2020року перевищено на 482 мільйони гривень, або на 42,6 відсотка.

У загальній сумі доходів державної скарбниці сплата ПДВ склала 45 відсотків.

Станом на початок жовтня в  області зареєстровано 3890 платників ПДВ, серед них 3290 юридичних осіб та 600 фізичних осіб-підприємців.

Належне застосування системи моніторингу податкових ризиків при реєстрації податкових накладних, яка запобігає ризикам у фінансовій сфері, розширило поле для діяльності сумлінних легальних платників податків, які і забезпечили відповідні надходження до державного бюджету, - переконані податківці.

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу “InfoTAX

 

# Одноразове добровільне декларування

Чи підлягає одноразовому (спеціальному) добровільному декларуванню нерухоме майно, яке було придбано за рахунок коштів, з яких були сплачені усі податки та збори?

Згідно з п. 1 підрозд. 9 прим. 4 розд. ХХ «Перехідні положення» Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI із змінами та доповненнями (далі – ПКУ) одноразове (спеціальне) добровільне декларування – це особливий порядок добровільного декларування фізичною особою, визначеною п. 3 підрозд. 9 прим. 4 розд. ХХ «Перехідні положення» ПКУ, належних їй активів, розміщених на території України та/або за її межами, якщо такі активи фізичної особи були одержані (набуті) такою фізичною особою за рахунок доходів, що підлягали в момент їх нарахування (отримання) оподаткуванню в Україні та з яких не були сплачені або сплачені не в повному обсязі податки і збори відповідно до вимог законодавства з питань оподаткування та/або міжнародних договорів, згода на обов’язковість яких надана Верховною Радою України, та/або які не були задекларовані в порушення податкового та валютного законодавства, контроль за дотриманням якого покладено на контролюючі органи, протягом будь-якого з податкових періодів, що мали місце до 01 січня 2021 року.

При цьому, відповідно до п. 3 підрозд. 9 прим. 4 розд. ХХ «Перехідні положення» ПКУ, скористатися одноразовим (спеціальним) добровільним декларуванням можуть фізичні особи – резиденти, у тому числі самозайняті особи, а також фізичні особи, які не є резидентами України, але які були резидентами на момент отримання (набуття) об’єктів декларування чи на момент нарахування (отримання) доходів, за рахунок яких були отримані (набуті) об’єкти декларування, і які відповідно до ПКУ є чи були платниками податків.
Таким чином, якщо фізична особа має у власності нерухоме майно, яке було придбано за рахунок коштів, з яких були сплачені усі податки та збори, передбачені нормами чинного законодавства, то подавати одноразову (спеціальну) добровільну декларацію такій фізичній особі не потрібно.

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу “InfoTAX

 

Під час ведення підприємницької діяльності виникають додаткові питання – зверніться до «ЗІРу»

 

Фахівці ГУ ДПС у Рівненській області інформують суб’єктів господарювання про постійне оновлення Бази знань – «Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс» (далі – «ЗІР»), що функціонує на сайті ДПС. Дана база містить відповіді на актуальні запитання, структуровані за напрямками щодо застосування норм податкового законодавства, єдиного внеску та іншого законодавства, контроль за дотриманням якого покладено на ДПС.

Кожен платник податків може у вільному доступі скористатись Базою знань через вебпортал ДПС (вкладка на головній сторінці), безпосередньо через пошукову систему в інтернет-мережі на сайті «Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс» чи за посиланням https://zir.tax.gov.ua.

За допомогою «ЗІР» крім запитань-відповідей можна ознайомитись з додатковою, зокрема ставками податків та зборів, податковим календарем, ознайомитись із переліком адміністративних послуг та багато іншого.

Звертаємо увагу, що у платників податків є можливість приєднатися до сервісу отримання інформації про останні зміни в податковому законодавстві, а також отримувати інформаційно-довідкові послуги від Контакт-центру ДПС, скориставшись переходом у Viber чи Telegram.

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу “InfoTAX

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь