Великомежиріцька громада
Рівненська область, Рівненський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

«Культурний фронт у громадах»: у Рівному відбулося засідання круглого столу

Дата: 09.12.2022 14:17
Кількість переглядів: 325

Напередодні Всеукраїнського дня місцевого самоврядування, 2 грудня, в приміщенні Рівненського обласного краєзнавчого музею відбулося засідання круглого столу на тему «Культурний фронт у громадах» за участю сільських, селищних, міських голів, керівників відділів культури громад. Від Великомежиріцької громади захід відвідала головна спеціалістка відділу соціально-культурної сфери Світлана Сугерей.

На початку заходу до присутніх звернулися начальниця Управління культури та туризму Рівненської ОДА Любов Романюк та директорка КЗ «Рівненський обласний центр народної творчості» РОР Ірина Баковецька.

           

            

Під час заходу присутні проаналізували слабкі та сильні сторони культурного фронту територіальних громад в умовах війни. Також було накреслено спільний план роботи з Рівненським обласним центром народної творчості на 2023 рік. Обговорили роботу установ клубного типу області у напрямку творчо-патріотичного волонтерського руху в громаді заради перемоги.

Досить актуальними, необхідними та слушними були поради від депутата Рівненської обласної ради, голови постійної комісії Рівненської обласної ради з питань гуманітарної політики Алла Черній. Зокрема, Алла Леонідівна говорила про програму національно-патріотичного виховання, освіту працівників культури, грантову проєктну діяльність для територіальних громад.

Не оминули своєю увагою і поговорили про психологічні семінари та курси,

навчальні вебінари для працівників культури, грантові хаби та підготовку, допомогу у заповненні заявок на різні грантові програми. Про них проінформувала завідуюча відділом методично-менеджментової роботи та креативних індустрій РОЦНТ Людмила Стасюк.

Все, що пов’язане із нематеріальною культурною спадщиною, про всі тонкощі та унікальності пов’язані із нею, креативно розповіла завідуюча відділом збереження та розвитку регіональної нематеріальної культурної спадщини Юлія Гончарова.

Жваво обговорювали і юридичні питання, у цьому допомогла заступник начальника управління культури і туризму Рівненської ОДА Світлана Хом’як.

Головною подією заходу стало відзначення та нагородження територіальних громад-учасників та переможців обласного онлайн фестивалю конкурсу відео портретів культури територіальних громад Рівненщини «Мистецьким перевеслом боронимо свій край».

На завершення відбувся концерт творчого колективу Рівненського обласного центру народної творчості Рівненської обласної ради «Коли ми разом».

Культура завжди була, є і буде на часі. У нинішні важкі для країни дні, саме культура підживлює дух, надихає, дає позитив, радість і найважливіше – утверджує і популяризує все українське.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь